No és d’en Grouxo, però és igualment bona.

Ernest Benn
La política és l’art de buscar problemes, trobar-los tant si existeixin com no, diagnosticar-lo incorrectament i aplicar el remei equivocat. Politics is the art of looking for trouble, finding it whether it exists or not, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedy.

En Carlos me l’ha feta arribar avui, tot atribuint l’autoria a Grouxo March, San Google m’ha dit que no, que era del de la foto, és a dir, Ernest Benn, editor, escriptor i polític anglès lliberal que va escriure molt en contra de la intervenció de l’estat en els afers públics. És una bona frase per aquests dies de campanya electoral, però la veritat és que és molt difícil superar l’oportunitat i conveniència d’aquesta altra:

Those are my principles, and if you don’t like them… well, I have others.
Aquests són els meus principis, i si no li agraden … bé, en tinc d’altres.

Aquesta, sí d’en Grouxo Marx. L’únic problema és que no sé si això -aplicat a la política- és un contrafactual, atès que no està clar que la hipòtesi no sigui, generalment, falsa.

3 pensaments quant a “No és d’en Grouxo, però és igualment bona.”

  1. Una altra d’aquestes frases, que no sé de qui és, però que la faig servir sovint quan he d’explicar planificació estratègica és:

    “Els problemes no existeixen. Els problemes es defineixen. Qui defineix el problema abans i millor guanya”.

    Que és una de tantes maneres d’expressar allò de “marcar l’agenda” i que és en el que es basen les precampanyes electorals.

    Salut, Llorenç!

Els comentaris estan tancats.