Els IgNobel 2007

Una imatge relacionada amb els premis IgNobel
Des que es varen fer públics els guanyadors d’edició d’aquest any, el web dels Ignobel està saturat per excés de visites, però han tingut la cortesia de posar la llista a la Wikipedia, així que, de moment, podem saber almenys quines han estat les glorioses contribucions que han merescut el reconeixement enguany. Són aquestes:

Aviació
: Patricia V. Agostino, Santiago A. Plano i Diego A. Golombek, per descobrir que els hamsters es recuperen més aviat del jetlag si els hi han donat Viagra. (Una troballa que m’és particularment interessant aquests dies: vaig arribar ahir a Santo Domingo i torn a Barcelona demà)

Biologia: Johanna E.M.H. van Bronswijk, per fer un cens de tots els àcars i altres formes de vida que habiten en els llits del personal.

Química: Mayu Yamamoto per extreure aromes de vainilla de la merda de vaca.

Economia
: Kuo Cheng Hsieh, per la seva patent d’un aparell que captura lladres de banc mitjançant una xarxa.

Lingüística: Juan Manuel Toro, Josep B. Trobalon i Nuria Sebastian-Galles, per determinar que -de vegades- les rates no poden distingir entre el japonès i l’alemany si l’enregistrament és escoltat a l’inrevés.

Literatura: Glenda Browne, pel seu estudi de la paraula “the”.

Medicina: Dan Meyer i Brian Witcombe, per la seva investigació sobre els efectes secundaris de la deglució d’espases. (Ei!, d’es-pa-ses, i no de Son Espases)

Nutrició: Brian Wansink, per investigar sobre la gana de la gent, mitjançant el reemplenament secret de les seves tasses de sopa.

Pau: L’ Air Force Wright Laboratory in Dayton, Ohio, per la seva recerca i desenvolupament d’una bomba gay, que causaria que els membres de les tropes enemigues se sentissin atrets sexualment entre ells.

Física
: L. Mahadevan i Enrique Cerda Villablanca pel seu estudi teòric que mostra com s’arruguen els fulls de paper.

No oblideu que aquests premis corresponen a recerques que s’han publicat o patents que s’hhna registrat i que tots ells, primer fan riure i, després, fan pensar.

2 pensaments quant a “Els IgNobel 2007”

  1. La gran notícia dels premis d’enguany és que la “ciència” i el coneixement català están al primeríssim nivell.
    Em qued amb l’IgNobel de lingüística. Després d’haver tengut una al·lota filòloga catalana entenc que s’hagin de dedicar a tan nobles finalitats.
    Només vull trencar una llança en contra de la tortura animal que deu haver representat per a les pobres rates de l’estudi escoltar hores i hores de cintes en japonés i alemany en sentit invers.
    Pffffffffffffffff

Els comentaris estan tancats.