Mahi-Mahi? Llampuga!

llampugaDimecres vaig anar a Santa Cruz i vaig aprofitar per dinar en un restaurant del Wharf (moll). Vaig demanar l’especial del dia perquè em va fer patxoca: Mahi-mahi, Cajun style, with mexican vegetables, acompanyat d’una copa de Chardonay californià i un double expresso. El preu va ser més que raonable (no el dirè). Però, sobre tot, va ser molt bo, a més de ser un lloc ideal, amb vistes a l’oceà Pacífic i a un far d’aquests de per aquí. Però avui he tengut la brillant idea d’esbrinar -ai, san Google- que era aquest peix hawaià (al manco de nom) i ja vos podeu imaginar com m’he quedat quan he vist que no és altra cosa que les conegudes llampugues. Estava molt ben cuinada, tot sigui dit.

No és la primera vegada que tenc encontre d’aquests amb les llampugues. Fa una dotzena d’anys, a Cayo Largo, tot justs arribats del vol transatlàntic, varem anar a parar a un lloc on ens oferiren -com a plat especial del dia- dolphin amb una salsa a la llimona. Ja vos podeu imaginar la cara que varem posar, tot repetint, incrèduls, Dolphin?, perquè la cambrera, quan les va veure, va dir una cosa com ara It is not like Flipper!. Anys després vàrem saber que aquest dolphin era també llampuga. Ja ho val!.

Un pensament quant a “Mahi-Mahi? Llampuga!”

  1. Que n’és de bona la llampuga!!
    amb pebres,… un bon ai-oli,… i un vinet blan ben fresc no cal res més, ara que gaudir de la vista de l’oceà Pacífic ha de ser fantàstic, ho veig molt lluny,… tal vegada qualque dia…

Els comentaris estan tancats.