Ignobel 2005 (II)

abstract de l'articleun gràfic de l'article dels pingüins Aquí va la llista dels premis IgNobel 2005 que no estan esmentats a l’apunt ahir:

Dinàmica de fluids: Un investigador alemany i un altre d’hungarès per una curiosa investigació sobre els pingüins. L’abstract i el dibuix de l’article original, titulat Pressures Produced When Penguins Pooh — Calculations on Avian Defaecation, que acompanyen aquest apunt expliquen -sobradament- de què va l’article. Per inversemblant que pugui parèixer, l’article va ser publicat el 2003 a la revista, de Springer-Verlag, Polar Biology, vol. 27, pp. 56-8.
Història de l’agricultura: James Watson de la Massey Universitat de Nova Zelanda, pel seu estudi titulat una cosa com ara La significança dels pantalons explosius de Mr. Richard Buckley: Reflexions sobre un aspecte del canvi tecnològic a les granges lleteres de Nova Zelanda entre les dues guerres mundials. Només he pogut llegir un abstract d’aquest article, el qual comença amb aquesta prometedora frase: “During the early 1930s many New Zealand farmers enthusiastically adopted the highly inflammable chemical sodium chlorate as a weedicide against ragwort.”
Física: A J. Mainstone i a T. Parnell (a títol pòstum) de la Universitat de Queensland d’Austràlia, per haver desenvolupat -pacientment- un experiment que va començar l’any 1927. Aquest experiment té objectius didàctics i consisteix a deixar degotar a través d’un embut un bloc congelat de quitrà negre. Han demostrat que, aproximadament deixa anar una gota cada nou anys.
Medecina: A Gregg A. Miller d’Oak Grove, Missouri, pel seu invent dels anomenats Neuticles, testicles artificials de recanvi per a cans. Estan patentats: US Patent nº 5868140.
Pau: A Claire Rind i Peter Simmons, de la Newcastle University, del Regne Unit, per haver estudiat, amb electrodes, l’activitat cerebral d’un llagost mentre estava mirant alguns fragments de la pel·lícula “La guera de les galàxies”.
Biologia: A un equip internacional d’investigadors, que d’universitats d’Austràlia i Canada, així com empreses de perfums franceses i suïsses, per haver olorat les secrecions de 131 espècies diferents de granotes estresades.
Nutrició: A un virguer japonés, de nom Dr. Yoshiro Nakamats, de Tokyo, per haver fotografiat tot allò que ha anant menjant durant 34 anys. I continua.

2 pensaments quant a “Ignobel 2005 (II)”

  1. Te n’has deixat un dels millors:

    LITERATURE: The Internet entrepreneurs of Nigeria, for creating and then using e-mail to distribute a bold series of short stories, thus introducing millions of readers to a cast of rich characters — General Sani Abacha, Mrs. Mariam Sanni Abacha, Barrister Jon A Mbeki Esq., and others — each of whom requires just a small amount of expense money so as to obtain access to the great wealth to which they are entitled and which they would like to share with the kind person who assists them.

Els comentaris estan tancats.