Sobre les sectes

Vagi per endavant que aquesta vegada tenen part de raó: Notícias.dot -els mateixos que varen criticar el meu nomenament com a director de la FOBSIC perquè deien que som un “evangelista del Linux”– ara diuen que m’he passat quan vaig escriure a l’apunt de dia 25 allò de “t’obliguen a ser membre de la secta dels usuaris del windows”. No vaig calibrar el que podia tenir aquesta afirmació d’ofensiu pels usuaris de windows i no era la meva intenció -no ho ha esta mai- ofendre ningú. I per consegüent i a títol personal, em cal demanar excuses.

Dit això, he d’observar que el que escric en aquest bloc té caràcter estrictament personal i no té res que veure amb cap càrrec o feina que pugui estar fent actualment. Com es pot comprovar fàcilment llegint tot el que hi duc escrit al llarg d’aquests anys. També he de dir que, amb independència de càrrecs, feines o títols, sempre he estat i estic realment preocupat perquè els beneficis de la Societat de la Informació arribin a tothom, la qual cosa inclou que tothom tingui accés a Internet. I, òbviament, obligar-te de forma innecessària a haver de comprar i consumir determinades marques no facilita precisament aquest accés. Tothom ha de poder fer servir les eines que vulgui i no hi ha cap raó tècnica que justifiqui obligar els usuaris a emprar una determinada marca. No tinc animadversió per a cap marca, però si em sento profundament agredit quan la insensibilitat o els interessos comercials em marginen innecessàriament. No tinc res en contra dels 60.000 desenvolupadors que diu el comentari que hi ha a Catalunya. Però tots hauríem d’entendre que la qüestió de l’accés a la Societat de la Informació és un tema clau i que no podem fer-ho dependre innecessàriament d’una marca comercial. Poden fer servir les eines que més els agradin, però això no ha d’implicar que la resta ens veiem obligats a fer servir les que ells vulguin. Insisteixo: no hi ha cap raó tècnica que ho justifiqui.

De tota manera, i sigui dit de passada, ja es veu que no els inspiro gaire simpatia. Vés que hi farem!

15 pensaments quant a “Sobre les sectes”

  1. He llegit la notícia dels de “puntodot.
    És un exemple de manipulació informativa.
    Amb aquestes pràctiques desacrediten la professió periodística i confonen els lectors.

    Tant de bo pogués pensar que no entenen els gèneres periodístics o ni capten ironies!

  2. Els usuaris de windows no en tenen la culpa de formar part d’una secta. Fet i fet hom acaba en una secta sense adonar-se’n, i quan en vol sortir ja no n’és capaç.
    Són els cap-pares de les sectes els que primer s’ofenen en sentir-ne el terme.
    Fan falta més crits d’atenció en aquesta societat i hem d’agraïr als “evangelitzadors” que ens obrin els ulls.

  3. Les sectes lleven la llibertat i la dignitat a les persones. El director de Noticias.dot sovint defensa sense amagar-se’n gens ni mica coses que van contra la llibertat i la dignitat de les persones.

    No té manies per defensar els dialers sempre i quan els posi un soci seu. Aleshores cal reconèixer que és del tot coherent defensant el Windows i qualsevol producte informàtic privatiu perjudicial per a la Societat de la Informació.

    Però cadascú té la seva clientela i, fet i fet, afalaga que no estiguin gens d’acord amb un des de llocs tant estibats de caspa greixosa com noticiasdot.com. Felicitats, Llorenç!

  4. ho fa perquè vol que a Microsoft li comprin publicitat

    pero pobrissó no sap que el seu fanatisme fa por fins i tot als de Microsoft!!!

    no té collons de deixar posar comentaris al seu web per por al que diguin els anunciants i es ell qui els espanta 😀

  5. Retroenllaç: Weblog d'en Xavi Caballe
  6. Tranquil Llorenç! En Miquel Lluís Mestre descriu bé quina és la casta de gent que s’ofen amb la paraula secta. Jo també faig servir Windows perquè és el que em van posar davant gràcies a persones com tu veig que no és el que em pensava i estic mirant de desempallegar-me’n. Segueix endavant!

  7. ei, jo vaig llegir la frase aksta de “la secta del windows” quan la vas escriure (abans de la noticia dels puntodot) i no em vaig sentir ofès, i això k només faig servir windows. Així k tranquil i endavant amb el blog 🙂

  8. Vaja, vaja. Tan poques visites rep noticiasdot que s’ha de ficar amb tu per augmentar-les? Tranquil, no se qui va dir que és igual que parlin bé o malament de tu: allò important és que parlin de tu. Venga! Que com tu sempre dius “Qui té la cua de palla aviat se l’encén!”.
    A més també em recorda aquella fàbula d’una guineu i un ocell. La guineu intenta saltar per agafar un poc de raïm mentre l’ocell no té dificultats per arribar-hi. I la guineu se’n va capcota i dient que el raïm és verd. Si aquells que no poden ni volen arribar a admetre els advantatges del programari lliure ja sigui per negoci o per falta de visió global, el dejecten deuen ser guineus. I qui no es consola és perquè no vol. O no?

  9. “From Wikipedia, the free encyclopedia.

    SECT: A sect is a small religious or political group that has branched off from a larger established group. Sects have many beliefs and practices in common with the religion or party that they have broken off from, but are differentiated by a number of doctrinal differences. In contrast, a denomination is a large, well established religious group. A mass party typically tolerates a variety of views and interpretations, insisting only on a limited number of basic principles as a condition for membership.”

    Llorenç, és cert que t’has equivocat, ja que els usuaris de Windows és més aviat una religió segons aquesta definició, perquè no té res de petita. Posem que els venedors d’ordinadors són els evangelistes, els tècnics amb el titulín de “manipulador oficial de WINDOWS” son els capellans i la biblia de windows comença amb la coneguda frase “vaya al menú Inicio”.
    En l’apartat que una secta s’ha escindit d’un grup més gran i ja establert sempre podríem considerar que Windows s’ha escindit del que coneixem com la Informàtica, més gran i establerta molt abans.
    La diferència de doctrines pot ser millor pagar per merda ben etiquetada (aixó si sense saber-ne els ingredients, que son secrets) i sense alternatives que no pas tenir productes a l’abast de tothom, la composició dels quals es de domini public. Bueno, crec que tothom ha de poder triar la alimentació que li convingui.
    Bé, llàstima que jo no ostenti cap càrrec de certa rellevància perquè si no segur que també sortiria el meu comentari a noticiasdot.

  10. Avui publica un altre comentari. A la plana hi veig un enllaç cap al d’ahir, dins el requadre «noticias relacionadas». En canvi si algú entra directament a l’article d’ahir, no veu cap enllaç cap a la nota d’avui dins el requadre «noticias relacionadas». Està buid.

    JG: no vas gaire desencaminat amb la sospita sobre les visites. Administro un parell de coses (no tot) del servidor on està aquest bloc i ahir no va augmentar gaire el tràfic.

  11. tenia que fer un treball sobre les sectes i gracies a molts comentaris d’aquí l’he pogut realitzar correctament MOLTES GRACIES 1 besito

Els comentaris estan tancats.