Mortadelo superat

mortadeloAmb el ssuggeridor Assumpte: Com arribar a agent de la TIA. Inclou el document original per fer pràctiques, n’Alfred m’ha enviat aquest correu:

Mortadelo superat
Un funcionari del pais de la Terra que més diners gasta en seguretat, privacitat, confidencialitat i altres ats, té un document classificat que vol donar a conèixer en part, és clar. Empra el Word, selecciona les parts a censurar i les requadre en color negre. A continuació crea un document PDF et voilà!, ja té un document enllestit per la seva distribució.

Ara arriba en Mortadelo, l’immortal agent de la TIA, agafa el document PDF, fa un Seleccionat tot i enganxa el text en un document word. Et voilà! Oh, prodigis del tallar i enganxar! Ara apareix tota la informació que estava censurada… No us recorda el cas d’aquell diplomàtic francès -Bernard Boursicot – que creia que estava embolicat amb una ballarina xinesa -Si Pei-pu-, que va resultar ser una espia del govern xinès, i que a més era un home, sense que l’amant se n’hagués adonat en 20 anys de relacions íntimes.

Sí, l’amor és cec, els camioners es posen un tutú rosa per fer bolos a l’òpera xinesa, els mortadelos de la vida real no necessiten llegir-se les funcions de seguretat del PDF, i es limiten a tirar del word per escampar els noms dels seus espies… O això asseguren.

Sensacional, Alfred!

Si voleu veure imàges de les pràctiques aquí trobareu les que ha fet en Ricardo. I aquí deçà el comentari que ha fet Bruce Schneier sobre aquesta feta. També tenc el document de pràctiques, però te 40 i escaig pàgines. Ara que si algú el vol, li puc fer arribar.

La imatge està agafada d’aquí

2 pensaments quant a “Mortadelo superat”

  1. Ha, ha, ha… precisament la gràcia del PDF respecte els altres formats és que emmagatzema tota l’estructura del document –també les parts ocultes–, així després es pot editar més fàcilment. També per a les impremtes és més fàcil separar capes, separar colors i fer aquesta mena d’operacions.

Els comentaris estan tancats.