Frases Cèlebres: Bona sort, senyor Gorski!

Armstrog (o no)Això que els americans arribassin a la Lluna ha estat objecte de controvèrsies variades. La primera de tota té a veure amb si realment els americans hi van anar o no a la Lluna. Així, per exemple, aquesta web està plena de arguments i evidències que provarien que l’arribada a la Lluna seria simplement un dels majors enganys de la història de la humanitat. Fet i fet, record bé com a l’endemà mateix de l’arribada, els més vells de per Felanitx asseguraven que tot era mentida. Devia ser més fàcil per a ells creure això de la mentida que imaginar-se que, de debó, s’havia arribat a anar a la Lluna.

No gaire enfora d’aquesta incredulitat cal situar una altra llegenda urbana que he sabut aquests dies, i que assegura que, a més d’allò de Quina passa més petita per a un home i tan gran per a la humanitat, Neil Armstrong també va dir, en el moment de baixar a la superfície lunar, la críptica frase Good luck, Mr. Gorski, és a dir, Bona sort, senyor Gorski. La llegenda assegura que, durant molts anys Armstrong no va voler desvetllar el significat d’aquesta frase fins que, devers el 1997, una vegada morts el senyor i la senyora Gorski, finalment es va decidir a explicar-ho. Resulta que un dia de la seva infantesa, mentre Armstrong estava jugant a la pilota li va caure al jardí dels veïns i quan va anar a buscar-la, va sentir com la veïna li deia al seu marit -el senyor Gorski- una cosa com ara Sexe oral? Tu vols sexe oral?. En tindràs el dia que l’al·lotet dels veïns de devora camini sobre la Lluna. Una llegenda urbana que ve a ser una paràfrasi d’allò que de més verdes n’han madurat.

Aquí expliquen aquesta història amb una certa gràcia. Per cert, no estic segur que el de la foto sigui n’Armstrong, ja que podria ser que fos n’Aldrin.