A l’Alguer, seu del CCIA 2005

llaüt Avui i demà som a l’Alguer per assistir a la vuitena edició del Congrés Català d’Intel·ligència Artificial, és a dir, el congrés anual de l’ACIA, Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (aquests dies toca el capell de professor universitari). Avui horabaixa na Rut ha explicat el treball que hi hem presentat amb el títol Llaüt: A Fuzzy Logic Selective Bot (pdf). El títol és en anglès -tot i que sigui una comunicació a un congrés català- perquè els treballs acceptats constitueixen el llibre, publicat per IOS Press, d’Amsterdam, titulat Artificial Intelligence Research and Development. Es tracta de recerca feta i pensada en català i divulgada en anglès i en català.

Ha estat divertit veure com s’agafava l’auditori la definició que hi ha al treball de península, destinada a denotar aquells dominis candidats que no tenen enllaços, és a dir, tot el contrari del que dirien els de la península, que considerarien aquests dominis com a illes.
foto de l'Alguer
Durant el cafè posterior a la sessió, en Ramon López de Mántaras, ha recordat una portada d’un diari londinenc -possiblement el Times- el qual davant la situació creada per uns espesos bancs de boira al canal, titulava Degut a les condicions meteorològiques, el Continent està aïllat.

Aquest matí, a l’acte inaugural en Luca Scala, ens ha fet una divertida i interessant aproximació històrica a L’Alguer. Ara -són prop de les set de l’horabaixa- toca visita guiada i després sopar.

Avui dematí, des de la finestra de la meva cambra de l’Hotel Catalunya, es podia veure la magnífica vista de la dreta. Aquí, avui no hi havia boira.

Com la majoria dels altres setanta i escaig participants, vaig arribar ahir amb avió des de Girona amb Ryan Air, un viatge més que confortable i amb una puntualitat exquisida. Tot sigui dit: va costar més el taxi de l’aeroport a l’hotel que la vinguda amb avió.