El Facebook és l’opi del poble

foto del grafit
Hola de nou. La setmana passada, gràcies a meneame, vaig saber d’aquesta foto amb aquest interessant grafit. Dies desprès vaig tenir la pensada de buscar la frase original de Marx sobre la religió com opi del poble i canviar religió per Facebook. Per increïble que pugui semblar, això és el que queda:

La religió El Facebook és la teoria general d’aquest món, el seu compendi enciclopèdic, la seva lògica en forma popular, el seu punt espiritual d’honor, el seu entusiasme, la seva sanció moral, el seu solemne complement, i el seu caràcter universal de consol i justificació. És la realització fantàstica de l’essència humana, ja que l’essència humana no ha adquirit cap realitat veritable … És l’opi del poble.

No sé que diria el Karl si pogués aixecar el cap. Del Grouxo em resulta més fàcil endevinar la reacció.