Jo també

gif animat

Fa molts d’anys, durant la meva primera estada a Berkeley (el 1983), em van explicar un acudit jueu que només podia entendre del tot un catòlic, o algú que hagués estat sotmès a una “sòlida” formació catòlica. La cosa va d’una família jueva que es muda a viure a una nova ciutat, a la qual la millor escola és catòlica. No sense algunes prevencions, els pares apunten el fill a aquesta escola i, al cap de poc temps, observen amb preocupació que el fill comença a mostrar algunes desviacions catòliques. El pare decideix anar a consultar amb el rabí de la comunitat i aquest li diu que ell també tenia un fill i que s’havia trobat amb el mateix problema. Per resoldre’l havia fet servir la seva influència com a rabí per demanar consell a Déu. El pare, impacient, demana al rabí quina havia estat la resposta de Déu. El rabí, de forma lacònica, contesta que aquest li havia dit “Jo també en vaig tenir un de fill”.

I jo també en tenc un de fill que m’ha acompanyat en aquest darrer viatge que he fet per Estats Units i que ha relatat -des de la seva visió particular- en el seu blog. També és obra seva el gif animat que acompanya aquest apunt. No m’ha quedat més remei que posar-lo aquí, si no volia que s’enfadàs. El gif està fet a partir de dues fotografies que va fer a Cambridge, davant l’edifici del MIT que ocupen els informàtics. Ja m’ho perdonareu la futesa.

3 pensaments quant a “Jo també”

  1. vols dir que cal una “sòlida formació catòlica”, jo no he llegit mai la biblia ni he anat a escoles religioses i entenc perfectament l’acudit. O crec entendre’l 😛

  2. Tens raó mai9: potser em vaig passar amb això de sòlida, i per això mateix li he afegit les cometes que hauria d’haver tengut inicialment. La meva n’ès de sòlida, especialment si tens en compta que el garrot que empraven com a eina didàctica era de fusta. Tanmateix, tampoc no cal que sigui “catòlica”, n’hi ha prou amb que sigui “cristiana”. Gràcies.

Els comentaris estan tancats.