Perquè ens ajudarà a guanyar

escoltant ShuttleworthAixí de divertits (i interessats) escoltàvem ahir en Mark Shuttleworth a l’Espai Jove Bocanord de Barcelona: Na Mercè -prenia apunts- en Xavi De Blas (Linuxshow) i jo mateix. La foto la va fer en Ricardo Galli. Després na Mercè li va fer una entrevista amb la meva inestimable nosa. Parlàvem de l’especial sensibilitat lingüística del manifest i de la distribució Ubuntu, i na Mercè li va demanar les raons d’aquesta sensibilitat. En Shuttleworth va contestar, clar i llampant, entre d’altres coses Perquè ens ajudarà a guanyar, és a dir: Because it will help us to win. I va afegir Així podrem arribar a ser molts més. Abans, ens havia parlat de que el programari lliure era la única forma que hi havia per superar la barrera entre rics i pobres i fineses consemblants. Esper amb impaciència l’entrevista de Na Mercè. Mentre tant, els vaig demanar permís per esmentar això en aquest bloc.

3 pensaments quant a “Perquè ens ajudarà a guanyar”

  1. Vos transcric l’editorial del web exvalencians.com
    És molt bona, i alhora trista, encoratja, però. El metge forense hi ha vist a la meua ciutat el molts,nascuts ací, encara no hi veuen.

    El nostre heroi
    Manuel Velázquez és metge forense a València. Va nàixer a Sevilla, però viu i treballa al País Valencià. Velázquez ha decidit aprendre valencià, i redacta alguns dels seus informes en la seua nova llengua. Però açò és València, i sempre ha d’aparéixer un ‘valencià’ dels bons, de la casta dels intocables, que ha d’amargar el conte. Un advocat ha protestat per haver rebut en valencià un informe d’una autòpsia. Segons el lletrat, el valencià és una llengua “poc efectiva”, entre altres arguments de la mateixa subtilesa. El forense es va oferir a explicar a l’advocat aquells termes que no comprenia, però aquest està disposat a continuar amargant-nos i pensa portar el cas on calga. Faltaria més! Manuel Velázquez és el nostre heroi de hui. L’home, amb la ironia que naix de la intel·ligència, ha explicat: “Quan puc triar, trie el valencià. És el cas de les autòpsies, on el mort no parla”. Té tota la raó. Amb advocats com el que s’ha trobat Velázquez, d’ací a poc només podrem parlar valencià amb els morts. Va per tu, Manuel!

Els comentaris estan tancats.