El doctor Franz de Copenhague revisitat

Dr. Franz de CopenhaguenAquesta web conté les aventures i desventures d’un grapat de científics afeccionats que no paren d’explicar els seus experiments, alguns dels quals recorden molt més la història de l’aprenent de bruixot que no el memorable doctor Franz de Copenhaguen del TBO, reivindicat i homenatjat per ells. I si no ho teniu clar això de l’aprenet de bruixot, podeu fer un cop d’ull a aquest experiment el nom del qual ja significa tot un regiró el nom del qual ja significa tot un regiró: fusor de confinament electrostàtic que aconsegueix la fusió de nuclis de deuteri en nuclis d’heli. S’empren tècniques de buit, alt voltatge, detecció de neutrons y maneig de gasos. El seu nivell de perillositat es equivalent a la pujada del Naranco de Bulnes.Tanmateix, no em puc desprendre d’un cert dubte sobre la seriositat de tot això, encara que sembla que hi ha una extensa xarxa de científics afeccionats que fan coses com aquestes.

La imatgre està agafada de la web dels científics afeccionats. M’ha fet arribar l’enllaç en Pau Genestra de Gradis. Gràcies.

P.S.:Per cert, en Ricardo acaba de posar en marxa el Planeta d’amics del programari lliure de les Balears. La llista de blocs està oberta, qualsevol que en tingui un i cregui que hi pot encaixar està ben convidat a formar-ne part.