Des que es varen fer públics els guanyadors d’edició d’aquest any, el web dels Ignobel està saturat per excés de visites, però han tingut la cortesia de posar la llista a la Wikipedia, així que, de moment, podem saber almenys quines han estat les glorioses contribucions que han merescut el reconeixement enguany. Són aquestes:
Aviació: Patricia V. Agostino, Santiago A. Plano i Diego A. Golombek, per descobrir que els hamsters es recuperen més aviat del jetlag si els hi han donat Viagra. (Una troballa que m’és particularment interessant aquests dies: vaig arribar ahir a Santo Domingo i torn a Barcelona demà)
Biologia: Johanna E.M.H. van Bronswijk, per fer un cens de tots els àcars i altres formes de vida que habiten en els llits del personal.
Química: Mayu Yamamoto per extreure aromes de vainilla de la merda de vaca.
Economia: Kuo Cheng Hsieh, per la seva patent d’un aparell que captura lladres de banc mitjançant una xarxa.
Lingüística: Juan Manuel Toro, Josep B. Trobalon i Nuria Sebastian-Galles, per determinar que -de vegades- les rates no poden distingir entre el japonès i l’alemany si l’enregistrament és escoltat a l’inrevés.
Literatura: Glenda Browne, pel seu estudi de la paraula “the”.
Medicina: Dan Meyer i Brian Witcombe, per la seva investigació sobre els efectes secundaris de la deglució d’espases. (Ei!, d’es-pa-ses, i no de Son Espases)
Nutrició: Brian Wansink, per investigar sobre la gana de la gent, mitjançant el reemplenament secret de les seves tasses de sopa.
Pau: L’ Air Force Wright Laboratory in Dayton, Ohio, per la seva recerca i desenvolupament d’una bomba gay, que causaria que els membres de les tropes enemigues se sentissin atrets sexualment entre ells.
Física: L. Mahadevan i Enrique Cerda Villablanca pel seu estudi teòric que mostra com s’arruguen els fulls de paper.
No oblideu que aquests premis corresponen a recerques que s’han publicat o patents que s’hhna registrat i que tots ells, primer fan riure i, després, fan pensar.
Tenc curiositat per saber si el jet lag l’has passat a Santo Domingo, a Barcelona, o als dos llocs.
😉
La gran notícia dels premis d’enguany és que la “ciència” i el coneixement català están al primeríssim nivell.
Em qued amb l’IgNobel de lingüística. Després d’haver tengut una al·lota filòloga catalana entenc que s’hagin de dedicar a tan nobles finalitats.
Només vull trencar una llança en contra de la tortura animal que deu haver representat per a les pobres rates de l’estudi escoltar hores i hores de cintes en japonés i alemany en sentit invers.
Pffffffffffffffff