Nigerià o espanyol?

camisetaResulta que l’anomenat Nigerian Scam (estafa nigeriana) és una versió moderna d’una estafa coneguda amb el nom de Spanish Prisoner i data dels temps de Felip II. Segons la Wikipedia, la cosa anava així: l’estafador diu al pipioli a pentinar que està en contacte amb una persona d’alta posició social i molt rica que és a Espanya presonera del rei Felip II sota una falsa identitat. El presoner no pot revelar la seva identitat ja que la cosa tindria serioses repercussions i només disposa de l’estafador per tal d’aconseguir els diners necessaris per a la seva alliberació. És per això que s’adreça al candidat a estafat per tal demanar-li aquests diners amb la promesa que serà generosament recompensat una vegada el presoner hagi estat alliberat, la recompensa és en diners i en espècies, ja que inclou el casament amb la bella filla del prisoner. Evidentment el secret és indispensable en tot això i la resta ja us ho podeu imaginar.

La cosa simpàtica és que devers 500 anys després estigui de moda la versió nigeriana d’aquesta estafa, la qual primer va començar amb cartes enviades per correu ordinàri i ara a través de correus electrònics. Tot això ve a rotllo perquè ahir vaig rebre un correu amb una mutació nova d’aquesta estafa. El text del correu és aquest:

22-09-2005

A su atención:

Confidencial

Me llamo Miguel Angel Lopete, me complace estar en contacto con usted para un asunto de mucho interés. Tengo unos compatriotas ex-militares que estaban destinados por la mision de la OAU en Sudan. Estos señores consigieron llevar dos cajas metales con unos ¤8.000.000. (ocho millones de euros) que han consegido traer hasta europa por via diplomatica; Ahora lo que quieren es contactar con un empresario serio, reunir y hablar de las condiciones y en lo que se podrian invertir estos fondos. Si le interesa, mandeme por este e-mail: miguelbibang@zwallet.com su nombre y un telefono particular de contacto para conversar.

Atentamente,

Miguel Angel Lopete.

Per altra banda, no deixa de ser menys fantàstic que encara hi pugui haver gent que piqui en un engany d’aquests. Per si de cas, si algú hi està interessat pot fer servir l’adreça que figura en el text. La imatge correspon al text d’una de les cartes de la versió nigeriana estampat a una camiseta.

2 pensaments quant a “Nigerià o espanyol?”

  1. No se porqwue pero me suena un tanto al anuncio del “Renault Scénic”, o al sabido “me han dicho que has dicho un dicho un dicho que he dicho yo…”

Els comentaris estan tancats.