Les Taules de la Llei

l'ídol d'or He dedicat l’article d’aquesta setmana del Diari de Balears a glosar la visita que li va fer dijous passat la consellera delegada de Microsoft Iberica al president del govern de les Illes Balears, Jaume Matas. Segons una nota de premsa de Microsoft en el decurs d’aquesta visita, entre d’altres coses, la consellera delegada va entregar al president el decàleg de Bill Gates. Aquí, trobareu l’article sencer durant una setmana més, però per si de cas, reproduesc el paràgraf final:

En resum, a manca d’altres indicis més esperançadors, sembla que, avui per avui, tota la iniciativa del govern balear en matèria de societat de la informació descansa sobre el decàleg de Microsoft. Tanmateix, i al capdavall, desprès d’haver hipotecat, venut, regalat, perdut o tudat la Terra, la llengua i la dignitat, no ens hauria de venir de nou que ara hipotequin, tudin i venguin el futur del desplegament de la societat de la societat de la informació i del coneixement, personificat en aquesta submissió servil, inútil i estèril del sistema productiu i de l’escolar als designis de l’amo en Bill Gates. Per afegitó, el decàleg no parla de la recompensa -terrenal o no- per a aquells que el segueixin fidelment. Potser és que no n’hi ha de recompensa o, qui sap si el que passa de debò és que és inconfessable.

No em puc estar de dir que, per algunes vies indirectes- gràcies a que en Benjamí hi dedica un apunt del seu bloc– m’han arribat crítiques “profundes” a l’article. Ho vaig llegir per sobre, però la cosa anava sobre si no havia confós el messies amb no sé qui. Tanmateix, el punt important era constatar que tots érem una colla de ressentits i frustrats ( i banyuts, sí senyor!). Elogis que haurem d’afegir als ja habituals de comunistes, fanàtics, …

La imatge que acompanya aquest apunt mostra el programari lliure personificat per l’ídol d’or (i banyut) que cal destruir amb la nova llei.

7 pensaments quant a “Les Taules de la Llei”

  1. o per exemple, dir que gmail dona un espai de un gigabyte que es 24 vegades més gran que la capacitat dels disc durs del ordinadors personals actuals, que solen ser de 40 GB com a mínim?

  2. Aquests peperos… Sembla que més que guiar-se per que hi ha darrera del poderós, es deixen encegar pel seu poder.

    Microsoft té tant a veure amb la tecnologia de la informació com George Bush amb la pau mundial.

    I si no ens varen preguntar la opinió sobre el segons, molt menys ens preguntaran sobre el primer 🙁

  3. Ricardo, hauries de llegir amb més deteniment els articles i comentaris del altres.

    Exigeixes que no t’insultin al teu blog i al mateix temps insultes?

    Un dels principis de ética diu “no vulguis pels altres el que no vols per a tu”

    No deies que la teva ética t’impedeix la contradicció?

    o és que la teva ética és en realitat “manga ancha para mi y via estrecha para los demas”?

    No et preocupis, no tornaré a comentar cap del teus articles. Pots recuperat la tranquilitat.

    Adeu.

  4. Home, jo no veig insults enlloc, excepte -és clar- els teus. No veig que en Ricardo ni et digui banyut -com si ens has dit tu en el bloc d’en Benjamí- ni res similar. Se’n fot de tu, però això també ho fas tu de mi, no? I no passa res! Ningú no ha censurat els teus comentaris, els quals fas en un espai cedit justament per aquells que insultes. Per això mateix hauries d’entendre que tot plegat no ens posi gaire nirviosos, o tampoc no ho entens?

    Apa! Que la vida són dos dies i no paga la pena pasar-los amargat. Creu-me

    Llorenç

  5. Perfectament entès, Llorenç i estic d’acord en tot amb tu (excepte amb el tema dels insults). Unicament en les formes no estic gaire d’acord. En referesc a l’article de la reunió de la presidenta amb el president…

    Però, és clar, tot és opinable.

    I sobre tot reconec que el teu espai no és un 1984 i això s’ha de reconeixer i agrair.

    Salut!

Els comentaris estan tancats.