El poeta Joan Alcover amb els seus germans

Germans AlcoverAquesta és una impressionant fotografia dels germans Alcover. En Joan Alcover (1854-1926), poeta, és el primer per l’esquerra, després venen en Josep Maria, en Pere, en Francesc i n’Antoni. En Guillem, besnét d’en Josep Maria i catedràtic de la UIB, me la va deixar ja fa estona, juntament amb un exemplar de les obres completes de Joan Alcover, llibre publicat a Barcelona el 1951. Em va explicar que alguna vegada li havia demanat al seu senyor-avi, Guillem, fill de Josep Maria i nebot d’en Joan, el perquè tots duien barba o bigotis i la resposta va ser contundent: “En aquell temps només portaven la cara sense barba o bigoti els capellans, els toreros i els mariques

També em va explicar que quan en Pere Alcover, també fill de Josep Maria, germà de Guillem Alcover –senyor-avi del Guillem Alcover que jo conec- es va llicenciar en Medecina, l’oncle Pere li va dir:
Que d’aquí a poc temps tenguis mil duros.
El seu pare va rectificar:
Que d’aquí a poc temps tenguis mil duros de renda.
La darrera envestida va venir de part de l’oncle Joan Alcover, que va honorar la seva condició de poeta, tot afirmant:
Que d’aquí a poc temps hagis salvat moltes de vides

Aquí podeu trobar cinc poemes de Joan Alcover, autor de La Balenguera, l’himne nacional de Mallorca. Diuen que l’últim d’aquests cinc, Desolació, és el millor de tots els que va escriure.

5 pensaments quant a “El poeta Joan Alcover amb els seus germans”

  1. Quina foto tan magnífica. Felicitats. He treballat en l’exposició de l’Alcover i en Costa i no l’havíem vista mai, va ser difícil trobar-ne de bones i de poc conegudes.
    Fes-la córrer. Faràs un favor als qui ens garaden aquestes coses.
    Graàcies

  2. Jo sóc un dels besnéts d’en Antoni Alcover i Maspons i m’ha agradat (i molt!) trobar una fotografia com aquesta.
    Felicitats per la vostra feina.

  3. Hola:
    A mi m’agradaria saber d’on era procedent la Mare de joan Alcover. El cognom Maspons en gran part és originari de Santa Eulalia de Ronçana /Barcelona i m’agradaria saber si te alguna relacio o te un origen diferent.

Els comentaris estan tancats.