Ara ja els han comptat

 bug La revista Wired informa aquí que un equip d’investigadors de la Stanford University han comptat els bugs que hi ha en el nucli 2.6 del Linux i han determinat que conté, en mitjana, 17 errors per cada 100.000 línies de codi, en tant que el programari privatiu estàndard en conté, també en mitjana, de l’ordre de 2000 a 3000 pel mateix nombre de línies de codi. Dit altrament, allò que sempre hem defensat que el programari lliure era més consistent i tenia menys errors que l’altre -degut essencialment a la metodologia de producció i revisió- ara queda provat que això no és una hipòtesi, sinó una realitat. El projecte es va engegar l’any 2000 en el context d’un projecte d’investigació que perseguia millorar els processos de producció de programari.

P.S.: Any nou, bloc nou. Desprès d’un mes de proves (i mantenir el bloc duplicat) finalment hem passat definitivament a WordPress. Obra d’en Benjamí, naturalment.

10 pensaments quant a “Ara ja els han comptat”

 1. uep, si vols que em piqui hauràs de rascar més el cap… amb comentaris tant senzills ni tan sols aconsegueixes divertir-me.

  Per cert, no és “chef” sino xef i no és “Mc Donalds” sino “McDonald’s”.

  X

 2. I tant Xavier, és clar que encara faig servir -de tant en tant- un MacOS X, especialment des de que està muntat damunt un nucli que és un clon Unix lliure: és a dir és Open Source o, si ho prefereixes, “Open at the Source”. Però a sobre, el que és diu portar a sobre, porto una Debian amb KDE i, de vegades -amb una altra màquina- una Ubuntu. Si m’apures, fins i tot alguna vegada faig servir Windows: quan no em queda més remei i he d’ajudar a resoldre els problemes d’algun amic, conegut, saludat o cunyat que encara el fa servir. Tanmateix l’apunt només constata un fet ben concret i objectiu: han comptat els bugs i els altres en tenen més.

 3. Pel que he vist (i passa sovint) en Llorenç usa programari lliure el 95% dels pics.

  La resta, el 5%, és el programari que l’usa a ell –sembla que és cosa de família 😉

 4. Ja l’hi agradaria al Sr. Puertas, teni una mitjana d’errors com el programari lliure en el seu ventanas.

 5. Jo no sé tampoc com els han comptat, però m’ho puc sospitar. La notícia de Wired atribueix els comptes dels bugs del privatiu al Cylab de la Carnegie Mellon University on, des de sempre, han signat “non disclosure agreements” que els permet accedir al codi font de programari privatiu. 😉

Els comentaris estan tancats.