El Cangur 2005 i un concurs de relats amb contingut matemàtic

Logo CangurLa Societat Catalana de Matemàtiques ha convocat les proves Cangur 2005. Com ha estat habitual en les darreres edicions, a les Illes Balears tenen cura del desenvolupament d’aquestes proves la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern i el Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB, amb el patrocini de la Banca March i d’altres entitats. Estem acabant els detalls de la convocatòria i està previst que, ben aviat, tots els centres de les Illes rebran una carta de la Direcció General d’Innovació convidant a la participació i amb les instruccions concretes per a la inscripció. El dia triat per fer les proves és el dimecres sis d’abril de 2005.

A més, enguany, per celebrar el desè aniversari que la SCM organitza aquestes proves, també ha convocat un concurs de relats amb contingut matemàtic. Les bases d’aquest concurs són aquí i, com podeu comprovar, està obert a tots els alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat de parla catalana, ja que, Els relats han de ser redactats en català, la llengua de les terres on la gent diu “Bon dia!”. Per a aquest concurs de relats, a diferència del que passa amb el Cangur, la convocatòria és única per tots els Països Catalans i, una vegada més, oberta a tots els centres. Així si coneixeu algú que estigui en edat de participar-hi, animeu-lo. El premi s’ho paga: un ordinador portàtil.